Catastrofă aviatică în Egipt. Un avion rusesc cu 224 de pasageri s-a prăbușit în Sinai

Un avion Airbus A-321 rusesc care avea peste 224 de persoane la bord s-a  prăbușit în peninsula Sinai din Egipt. Aeronava era operată de compania rusească  Kogalymavia.

Avionul decolase  din Sharm el Sheikh, Egipt, și se îndrepta spre Sankt Petersburg.

Un ofiter de la fata locului a declarat pentru Reuters ca avionul este complet distrus, cei mai multi pasageri probabil ca sunt morti.

Aeronava a cazut intr-o zona muntoasa din centrul Sinaiului iar conditiile meteo au facut dificila ajungerea echipajelor de prim ajutor a spus ofiterul. Acesta a adaugat ca trupurile celor decedati si supravietuitorii vor fi dusi la Cairo pe cale aeriana.

In aeronava erau sapte membri ai echipajului, 200 de pasageri adulti si 17 copii

In zona exista elemente puternice ale Statului Islamic, varianta unui atac terorist este luata in considerare. Surse din fortele de securitate egiptene spun ca nu exista indicii ca avionul ar fi fost doborat.

Surse de la aeroportul international din Cairo au precizat ca aparatul se afla la o altitudine de peste 9.000 de metri atunci cand comandantul a luat legatura cu dispeceri de zbor si a cerut drept de aterizare din cauza unor defectiuni la statia radio. Imediat dupa aceasta legatura cu avionul s-a intrerupt.

Potrivit altor informatii, citate de TASS, avionul a reusit sa iasa din spatiul aerian al Egiptului si a luat mai tarziu legatura cu dispeceri turci.Guvernul egiptean a convocat o reuniune de urgenta, fiind deja infiintata o comisie speciala de ancheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel