Ajax topește trofeul Eredivisie și îl împarte cu 42.000 de fani

Foto: Ajax Amsterdam
Foto: Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam, echipă care tocmai a cucerit titlul în Eredivisie, va topi trofeul de campioană și îl va împărți cu fanii clubului.

Conform Kickoff.com, clubul olandez de fotbal a făcut anunțul fără precedent miercuri. Ajax a transmis că va topi trofeul primit în urma câștigării primei ligi olandeze de fotbal în 42.000 de „stele de campion” care vor fi distribuite tuturor celor care au avut bilet de acces valabil pe durata întregului sezon 2020-2021. De menționat este faptul că fotbalul s-a disputat fără fani în tribune în ultimul an.

Pentru a celebra cel de-al 35-lea triumf domestic al formației Ajax Amsterdam, fiecare fan va primi o stea comemorativă care cântărește 3,45 grame. Din această masă, 0,06 grame provin din trofeul original.

Ce mesaj a avut președintele Edwin van der Sar

„În acest sezon, a trebuit să jucăm în mare fără fani, adică fără ca aceștia să fie fizic în tribune”, a transmis directorul general al clubului olandez, Edwin van der Sar, într-un comunicat oficial. „În ciuda acestui fapt, le-am simțit susținerea extraordinară în fiecare săptămână: în drum spre stadion, pe rețelele de socializare și prin contactele noastre”.

„În trecut, când am spus că «acest titlu este pentru voi», doar exprimam faptul că o facem doar pentru fani. Totuși, împărtășirea acestui trofeu este dovada supremă că nu glumeam. După un an dificil, ne asigurăm că suporterii noștri se simt parte din câștigul nostru”, a mai transmis Van der Sar.

Clubul a confirmat și că Federația Olandeză de Fotbal a acordat lui Ajax Amsterdam o replică a trofeului, tocmai din pricina naturii extraordinare a sezonului 2020-2021, iar clubul va afișa această variantă de trofeu în expoziția din interiorul stadionului Johan Cruyff Arena.

Cum stă situația în Eredivisie, cu 4 etape înainte de final

Ajax Amsterdam a cucerit deja al 35-lea titlu de campioană a Olandei după ce a înregistrat 82 de puncte după 32 de partide. În doar două rânduri a pierdut formația antrenată de Erik ten Hag, iar diferența față de formația clasată pe locul secund, PSV Eindhoven, este momentan de 14 puncte. AZ Alkmaar s-a clasat deocamdată pe locul al treilea, cu 67 de puncte, în timp ce locul al patrulea este ocupat de Vitesse (60 de puncte).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel