Adrian Severin: Forțe externe alimentează campania de ură din România

Adrian Severin atrage atenția că în vreme ce la Bruxelles are loc un compromis politicianist, în România sunt două tabere în scandalul ANAF-Antena 3 care "au lucrat în schimburi ca să îl acopere cu sudălmi pe șeful statului după cum acesta părea a fi alternativ când de partea Antenei 3 – deci a 'libertății' (de expresie) – când de partea ANAF – deci de partea 'legii'".

"O țară în care libertatea și legea se află în conflict este pierdută. La ce bun este legea dacă ea ucide libertatea?! Ce mai înseamnă libertatea într-o lume a fărădelegii în care dreptul forței ia locul forței dreptului?! Cele două sunt ori împreună ori nu sunt deloc! Acest conflict este artificial. Antena 3 nu înseamnă „libertatea”. ANAF nu înseamnă „legea”. Lumea românească are alte probleme cu mult mai grave decât conflictul dintre acestea", subliniază Adrian Severin, pe blogul său

El adaugă că avem o mare problemă internă și anume că derapajul a accelerat către terorismul de stat. "Fermitatea în aplicarea legii nu înseamnă brutalitate. Intransigența în lupta cu fărădelegea nu înseamnă cruzime. Legalitatea nu este același lucru cu legalismul absurd. Justiția nu este egală cu justițiarismul revanșard. Legea poate fi și trebuie apărată cu politețe, cu calm, cu omenie, cu suplețe, cu respect pentru celălalt (chiar dacă este rătăcit sau căzut). Apărarea ei nu cere mitocănie, isterie, ură, abuz de putere, umilirea semenilor (inclusiv umilirea celor greșiți)", subliniază el. 

"Aceasta este problema internă. Ei i se asociază o problemă externă"

Adrian Severin adaugă că "dacă există vreun conflict el este între dictatură și democrație, între statul de drept și statul polițienesc, între dreptul la libertate și libertatea de a oprima, între terorismul de stat și drepturile civile, între realitatea urii și a dezbinării (la care întreaga presă, inclusiv Antena 3, își aduce „neprețuita” contribuție) și nevoia de reconciliere și unitate națională. Aceasta este problema internă. Ei i se asociază o problemă externă". El continuă: "Dacă problema internă, asemena Clubului Colectiv, a oferit cadrul crizei reprezentate de cazul 'Antena 3 – ANAF', sursa focului care a declanșat criza, profitând de materialul (uman) inflamabil aflat la dispoziție, este reprezentată de problema externă: pe teritoriul României se confruntă forțe străine interesate să mențină aici o stare de permanentă dezordine, până când una dintre ele va fi în măsură să își asigure controlul deplin asupra statului, prin intermediul unor 'guvernatori' locali pe cât de autoritari înăuntru pe atât de supuși în afară".

Cum se explică declarațiile contradictorii ale liderilor români

"Toate acestea s-au produs – de loc întâmplător – pe fondul crizei UE (Brexit, imigrația musulmană, neo-otomanismul turc) aflată pe agenda Consiliului European de la Bruxelles. Luați prin surprindere și numai de o criză constituțională românească neavând chef, unii dintre patronii externi ai României le-au cerut prepușilor lor de la București să calmeze lucrurile. Așa se explică declarațiile contradictorii ale multora dintre liderii români: când susținând ANAF când condamnându-l, când cerând aplicarea legii, aparent împotriva Antenei 3, când vorbind în apărarea libertății de expresie, aparent în apărarea Antenei 3. În cazul din urmă, la unii dintre ei opțiunea „pro libertate” poate fi, de fapt, opțiunea pentru propria eliberare din prizonieratul nebunilor, fundamentaliștilor sau trădătorilor care cred că i-au adus la putere", a mai subliniat Adrian Severin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel