Adrian Năstase: Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică

Fostul premier Adrian Năstase critică, într-o postare pe blogul personal, faptul că lupta care se duce pentru putere în România a fost externalizată, oferind astfel străinilor posibilitatea de a fi judecători în afacerile interne ale țării. ”Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică”, subliniază fostul premier. În plus, Adrian Năstase menționează și ce formulă ar trebui, în opinia sa, să apară nu doar pe toate scrisorile adresate administrației în perioada referendumului dorit de președintele Klaus Iohannis, ci și la finalul tuturor denunțurilor ce vor fi transmise procurorilor.

”Oamenii au nevoie, se pare, de lozinci după care să se conducă. Sau cu care să fie condusi. După război, când URSS nu avea potential financiar pentru a rezista cursei inarmărilor, a lansat o campanie universală pentru pace. România acelor ani, desigur, a actionat mimetic. De aceea, inclusiv la sfărsitul oricărei cereri adresate administratiei sau partidului trebuia să existe mentiunea „Trăiască lupta pentru pace!"

In ultimii ani, lupta anti-coruptie a devenit, la noi, un scop in sine. Sigur, cu rezultatele pe care le vedem astăzi. Altii, din afară, au folosit această „luptă" a noastră ca un instrument pentru colonizarea României. Faptul că, in plus, noi am externalizat lupta pentru putere, oferind străinilor posibilitatea de a fi judecători in afacerile interne ale tării, imi aduce aminte de vremea fanariotilor cănd boierii tării incercau să câstige favoruri la Inalta Poarta sau in Occident, cumpărând cu bani grei dregătoriile existente.

[citeste si]

Spălatul rufelor in publicul din străinătate ne descalifică. Occidentalii au anumite reguli pe care le respectă. Una dintre ele – „My country, right or wrong" – se completează cu angajamentul „Nu-mi critic niciodată tara, in străinătate". In cazul nostru, delatiunile in străinătate au ca rezultat faptul că 10-15 personaje iau niste diplome de excelentă, fiind laudate interesat, in timp ce 20 de milioane de români pierd. Vă mai aduceti aminte de initiativa cu frunza care trebuia să imbunătăteasca imaginea externă a României? E greu ca ea să acopere goliciunea de caracter a unor macovei.

Inchei aceste randuri cu formula pe care sper că o veti folosi, inclusiv in perioada referendumului presedintelui Iohannis, in toate scrisorile adresate administratiei: „Trăiasca lupta pentru anti-coruptie!"

Mai propun ca, in modificările ce se vor aduce, in urma unor largi dezbateri nationale, codului de procedură penală, să se introducă, drept mentiune obligatorie, aceeasi formulă („Trăiască lupta anti-coruptie") la finalul tuturor denunturilor ce vor fi transmise procurorilor”, a scris, sâmbătă, pe blogul personal, Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel