Adrian Năstase, semnal de alarmă: Politicienii ar trebui să fie conștienți

Adrian Năstase, președinte al Fundației Europene Titulescu, a lansat un semnal important privind terorismul. 

”Divizarea Orientului Mijlociu poate afecta securitatea regională. Noi surse de conflict inflamează flacăra instabilității și vor sfârși, din păcate, în a se transforma în mișcări teroriste și, posibil, noi valuri de migrație. De aceea trebuie să înțelegem noua dimensiune a terorismului și evoluția strategiilor de combatere a terorismului. Organizațiile teroriste pun la cale atentate organizate, de cele mai multe ori complexe, adesea menite să dezvolte activități care să genereze accidente în masă sau efecte catastrofale. Acum dezvoltă scenarii mai rapide și mai puțin organizate, dar care pot genera un număr foarte mare de victime într-un timp foarte scurt. Terorismul are un impact dramatic asupra societății noastre. Evenimente tragice au avut loc în vecinătatea noastră, în diferite capitale ale Europei. Nu mai putem vorbi acum de zone de conflict tradiționale. În Orientul Mijlociu mulți civili cad victime acestui fenomen periculos în fiecare zi, regiunea fiind în fierbere din cauza conflictelor”, a afirmat Adrian Năstase, la conferința ”Evoluții în combaterea terorismului și noile provocări ale Orientului Mijlociu”. 

[citeste si]

Fostul premier a opinat că Uniunea Europeană ar trebui să își asume rolul de mediator pentru a preveni scaladarea conflictelor.

”Politicienii europeni ar trebui să fie conștienți de rolul lor și să caute orice soluție care ar putea duce la o dezvoltare în beneficiul ambelor părți. UE ar putea juca rolul de mediator și ar putea folosi puterea tineretului din Orientul Mijlociu, dar și influența economică pentru a domoli tensiunile și a aduce părțile la masa negocierilor, având în vedere că disensiunile escaladează destul de periculos peste tot în lume”, a mai spus Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel