Adrian Năstase recomandă multe pastile de memorie pentru Traian Băsescu

Adrian Năstase consideră că fostul președinte Traian Băsescu ar avea nevoie de "multe pastile de memorie", având în vedere recentele declarații ale acestuia privind numirea Liviei Stanciu judecător la CCR de către președintele Klaus Iohannis.

"Băsescu a afirmat recent că Livia Stanciu a fost numită la CCR pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Este adevărat dar cine a numit-o pe Livia Stanciu presedinte al ICCJ, in două rânduri, in 2010 si in 2013? După o cafea la Cotroceni? Ce manevre au trebuit facute pentru ca presedinta completului „Afiselor electorale", teoreticiana „probelor indirecte" să fie reconfirmată, in 2013, la conducerea Inaltei Curti, fiind eliminată candidatura Aidei Popa – propusă de colegii judecatori?

Acum, Livia Stanciu nu mai este utilă?

Solutia – pastile de memorie. Multe...", a scris, miercuri, pe blogul personal, fostul remier Adrian Năstase.

Băsescu: Numirea Liviei Stanciu la CCR, "mulțumirea" lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori

La sfârșitul săptămânii trecute, fostul președinte Traian Băsescu a declarat la România TV: "Dânsa (Livia Stanciu.n.r) a fost numită în primul rând pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu — nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influență, iaca un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeș?", a spus Traian Băsescu.

Citește și: Livia Stanciu şi-a depus la CSM cerere de pensionare

El a spus că, în opinia sa, numirea Liviei Stanciu la CCR este ca urmare "a mulțumirii" președintelui Iohannis.

"Nu zic că au avut loc negocieri. Eu zic că e pur și simplu mulțumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată putea să nu mai fie președinte dacă se judeca la timp sesizarea ANI. (...) Această chestiune care s-a întâmplat cel puțin din cunoștința mea doar pentru două persoane — rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca și în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulțumire pentru bunăvoință", a adăugat Băsescu.

Acesta a mai spus că numirea lui Stanciu este o greșeală, dar că nu o acuză pe aceasta de lipsă de profesionalism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel