Adrian Năstase, reacție după ce guvernul Cioloș a reînființat INA

Adrian Năstase a comentat pentru Q Magazine în legătură cu decizia guvernului condus de Dacian Cioloș de reînființare a Institutului Național de Administrație (INA), proiect care care i-a aparținut iniţial fostului premier și desființat ulterior în timpul mandatului lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. 

„Scopul principal era profesionalizarea funcționarilor publici", a explicat Adriana Năstase pentru sursa citată despre institutul înființat în anul 2001.

"Din păcate, INA a fost desființat în timpul mandatului lui Traian Băsescu, pentru a se permite intrarea in sistem a clienților politici. A fost o greșeală pe care Vasile Dâncu şi-a propus, acum, să o corecteze. Din păcate, noul INA îşi propune să îşi înceapă activitatea anul viitor, deci după alegerile din decembrie şi cu un alt guvern. S-ar putea ca noul guvern să reorganizeze administrația publică şi să-l desființeze, din nou?", a mai adăugat fostul premier.

Citește și: Guvenul Cioloș a aprobat înființarea unei noi instituții publice

În urmă cu o zi, Guvernul Cioloș a aprobat, printr-o ordonanță, înființarea Institutului Național de Administrație (INA), instituție publică cu personalitate juridică ce va funcționa în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care va asigura cadrul instituțional pentru derularea activităților de formare a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Potrivit unui comunicat al Executivului, institutul va prelua de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și centrele regionale din subordinea acesteia, personalul și patrimoniul aferente activității de formare profesională, programele de formare profesională, drepturile și obligațiile care decurg din acestea.

Guvernul precizează că înființarea INA este una dintre măsurile de modernizare a administrației publice și una dintre condiționalitățile ex-ante pentru accesarea fondurilor europene 2014-2020. Măsura este prevăzută în Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014-2020 în vederea asigurării coerenței procesului de formare și pentru a corecta neajunsurile sesizate cu privire la procesul de formare, inclusiv de către instituțiile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel