Adrian Năstase, propunere surprinzătoare pentru parlamentari

Fostul premier Adrian Năstase lansează o propunere interesantă destinată parlamentarilor români, motivându-și, totodată, demersul: vizionarea colectivă a unui film care aruncă o privire în culisele politicilor de la Washington.

"In 1991, Clarence Thomas, candidat la postul de judecător la Curtea Suprema din SUA, a fost acuzat de Anita Hill, o fosta subordonata, de hartuire sexuală. Filmul recent, „Confirmation", cu Kerry Washington in rolul Anitei Hill, spune povestea de atunci, a audierilor din Congres. Poate ca ar trebui organizata o vizionare colectivă a acestui film in Parlamentul nostru. Pentru a se înțelege rolul parlamentarilor in organizarea unor astfel de audieri, cu investigatii proprii, cu audieri de martori, etc. E adevărat ca in final Clarence Thomas a fost validat cu 52 la 48 de voturi. Interesant este insa faptul ca in Congresul american astfel de proceduri preiau elemente din zona justitiei, fara ca vreun MCV sau vreo ambasada straina sa se scandalizeze.

De văzut...", a scris, vineri, pe blogul personal, Adrian Năstase.

"Confirmation", un proiect HBO Films, scris de Susannah Grant (nominalizată la Oscar pentru "Erin Brockovich") și regizat de Rick Famuyiwa ("Dope", "The Wood"), prezintă povestea audierilor explozive ale lui Clarence Thomas din 1991, nominalizat la Curtea Supremă.

Acestea au fost un punct de cotitură în țară și au schimbat pentru totdeauna modul în care privim hărțuirea sexuală, drepturile victimelor și relațiile moderne dintre rase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel