Urmărește emisiunea live


Adrian Năstase, primit cu aplauze la intrarea în ÎCCJ

adrian_nastase_78019000
adrian_nastase_78019000

Adrian Năstase a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei pentru recursul în dosarul "Mătuşa Tamara", ultimul termen în acest caz, şi cel din "Trofeul Calităţii". Năstase a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în sala de judecată. Mai multe persoane i-au strigat cuvinte de sprijin.  În sală se află cei doi fii ai săi, Andrei şi Mihnea Năstase.

"Noi vom solicita şi instanţa va acorda un nou termen, deşi am insistat în tot cursul acestei veri depunând în fiecare săptămână o cerere prin care am solicitat urgentarea acestei motivări (motivarea din dosarul Trofeul Calităţii, n.r.), iar acest lucru nu s-a întâmplat. Ne putem da seama că este o hotărâre greu de motivat, legea prevede un termen de 20 de zile, timp în care această motivaţie trebuie dată, şi acest termen a trecut de mult. Probabil că vom obţine un termen astăzi (luni, n.r.)", a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecată în cazul contestaţiilor făcute în dosarele Mătuşa Tamara şi Trofeul Calităţii ale fostului premier.

În dosarul "Mătuşa Tamara", procurorii anticorupţie au făcut recurs împotriva deciziei unui complet de trei judecători al aceleiaşi instanţe care a dispus achitarea lui Adrian Năstase, Ioan Melinescu şi Ristea Priboi, deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie.

În dosarul Trofeul Calităţii, în care Năstase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecători de la instanţa supremă, fostul premier a introdus o contestaţie în anulare ce vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel