Adrian Năstase, omagiu adus în închisoare lui Adrian Păunescu

Omagiu emoționant adus de fostul premier Adrian Năstase, aflat în închisoare, celui care astăzi ar fi împlinit 71 de ani, poetul Adrian Păunescu, și de care mărturisește că îi este dor. 

"La 20 iulie, Adrian Păunescu ar fi împlinit 71 de ani. Din păcate, în toamnă, vor fi trecut deja patru ani de când el nu mai este printre noi. Mi-este dor de vocea lui, de felul în care, prin câteva cuvinte, reușea să ajungă la esența gândurilor și sentimentelor noastre", a scris pe blogul personal Adrian Năstase.

Deși este încarcerat, fostul premier anunță ce a făcut în cinstea marelui poet și politician de după 1989, dar și ce anume l-a frapat.

"La acest sfârșit de săptămână, într-o întâlnire cu cei de la comunitatea terapeutică de la Jilava, l-am amintit așa cum l-am cunoscut în 1972, la Festivalul "Primăvara Baladelor", sau după 1989, în bătăliile politice.

Le-am citit mai multe poezii – despre părinți, despre țară, despre dragoste. Mi s-a părut că aveau ochii umezi. Poate că și eu...

În urmă cu vreo doi ani, le dăruisem – în primul meu stagiu aici – "Biblia" poeziilor sale. N-am mai văzut-o în biblioteca lor. Paradoxal, lucrul ăsta mi s-a părut un omagiu. A rămas însă, într-o ramă, pe peretele celulei lor, poezia pe care mi-o dedicase – "Supravețuitorul".

Odihnește-te, frate. În curând va fi nevoie, din nou, de tine!", a conchis Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel