Adrian Năstase o corectează pe Alina Gorghiu: ”Ar fi trebuit să …”

Fostul premier Adrian Năstase face precizări cu privire la comunicatul co-președintei PNL, Alina Gorghiu, în care aceasta amintea de împlinirea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană.

Adrian Năstase susține că Alina Gorghiu ar fi trebuit să menționeze și PUR/PC alături de PNL, PD și UDMR, când a vorbit despre Guvernul sub care s-a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Fostul premier adaugă că s-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate de către Guvernul condus de el.

”Pe 25 aprilie s-au sărbătorit 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României si Bulgariei la Uniunea Europeană. Mi-a atras atentia comunicatul dnei Alina Gorghiu, in care se spune: „S-au implinit zece ani de când, sub un guvern PNL-PD-UDMR, România a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”. Pentru rigoare, dna Gorghiu ar fi trebuit să mentioneze si PUR/PC alături de PNL, PD si UDMR, pentru că tocmai fusese realizată „solutia imorală”.

Pe de altă parte, m-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate in 17 decembrie 2004, in plină campanie prezidentială, de către guvernul pe care l-am condus si că semnarea textului Tratatului, in 25 aprilie 2005, in Luxemburg – deci după 4 luni – a fost mai curând o chestiune de protocol. Evident că, atunci, nici presedintele, nici premierul nu au considerat că trebuie să fie invitati, la ceremonia de semnare, si reprezentantii guvernului care dusese greul negocierilor. Mi s-a părut insă că si acum pare mai important pixul cu care s-a semnat Tratatul decât efortul de ani de zile al echipei de guvernare a PSD.

P.S. Am adăugat două fotografii cu Jean-Claude Juncker, premier al Luxemburgului intre 1995 si 2013, unul dintre cei care au sprijinit fără ezitări aderarea României si care este, in prezent, presedinte al Comisiei Europene”, a scris Adrian Năstase, luni, pe blogul său.

Citește și: Alina Gorghiu critică dur Guvernul Ponta: Mega-ordonanțele devin o specialitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel