Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu critică dur Guvernul Ponta: Mega-ordonanțele devin o specialitate

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a reacționat dur după ce Guvernul Ponta a adoptat în ședința de miercuri o serie de modificări ale OUG nr. 28/1999.

"Mega-ordonanțele devin o specialitate a guvernării. Încă o ordonanță de urgență, emisă astăzi, cuprinde măsuri care nu au nicio legătură între ele – o practică bizară, marca Ponta, inventată special pentru a ocoli criticile Comisiei de la Veneția, ale societății civile și ale opoziției, cu privire la excesul de orodonanțe de urgență. Când vine vorba de a mima transparența guvernamentală și a ascunde abuzurile de diverse feluri, guvernul Ponta nu duce lipsă de creativitate", a scris, miercuri, Alina Gorghiu pe Facebook, aluzie la noile reglementări privind supravegherea și controlul operatorilor economici, adoptate în ședintța de Guvern de astăzi.

Pe site-ul Guvernului se specifică faptul că, în ședința de miercuri, s-a aprobat o serie de modificări ale OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, noile reglementări având scopul de a contribui la creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare și la diminuarea evaziunii fiscale prin întărirea supravegherii și controlului, instituind, în același timp, măsuri echilibrate din punctul de vedere al sancțiunilor contravenționale.

"Elementele de noutate ale Ordonanței de Urgență vizează, în principal, aplicarea unor sancțiuni graduale operatorilor economici, în raport cu nivelul de gravitate al faptei săvârșite, și confiscarea sumelor de bani neînregistrate, precum și introducerea unor reglementări cu privire la sumele încasate în plus sub formă de bacșiș".

Guvernul aprobă impozitarea bacșișului. Victor Ponta: 16%, mai mult decât decent

"Actul normativ aduce unele modificări și în ceea ce privește regimul de sancționare al operatorilor economici care nu se dotează cu aparate de marcat electronice fiscale, deși au această obligație", mai precizează sursa citată. 

Un alt capitol introdus în ordonanța de urgență are scopul de a asigura finanțarea pentru finalizarea a două sedii de instanțe de judecată cuprinse în Proiectul privind reforma sistemului judiciar, finanțat prin Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

De asemenea, actul normativ adoptat astăzi modifică OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel