Adrian Năstase nu mai este profesor al Universității Bucureşti

Adrian Năstase nu mai este profesor al Facultății  de Drept la Universitatea București, scrie gandul.info. Instituția bucureșteană a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie.

”Conform legislaţiei muncii din România, contractul de muncă al unei persoane încetează atunci când aceasta este arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau când suferă o condamnare printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă”, se arată într-un comunicat al Universității  pentru gandul.info.

Fostul premier are o carieră universitară de peste 30 de ani. Chiar dacă a fost exclus din cadrul  Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Adrian Năstase face parte dintre profesorii universităților   „Dimitrie Cantemir” şi „Titu Maiorescu”. Din  1994, Năstase este și  profesor asociat la Universitatea Pantheon Sorbonne din Paris.

Recent, Adrian Năstase a susţinut o prelegere studenţilor Facultăţii de Drept a Universităţii "Titu Maiorescu". Decanul facultăţii a declarat pentru gândul.info că nu există nicio incompatibilitate între calitatea de condamnat a lui Năstase şi faptul că a vorbit studenţilor pe teme de Drept. Unul dintre studenţii prezenţi la prelegere a precizat pentru gândul.info că a fost încântat de faptul că Năstase le-a vorbit.

La Universitatea Titu Maiorescu, Adrian Năstase îl are ca asistent pe Andrei Tinu, fiul fostului director al Adevărul, Dumitru Tinu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel