Adrian Năstase, mesaj emoționant după moartea Shimon Peres

Fostul premier Adrian Năstase a transmis un mesaj emoționant după ce a aflat că fostul președinte al Israelului, Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace, a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani.

 

 

"A murit, la 93 de ani, Shimon Peres, o legendă a politicii israeliene. Un om intelept, moderat, plin de umor. L-am intâlnit de multe ori, la Bucuresti, la Tel Aviv, sau la diferite reuniuni internationale. O personalitate cu mult tact si deschidere pentru dialog. Cu ocazia unei interesante intalniri pe care am avut-o in urmă cu mai multi ani, in Israel, Peres – care era atunci presedinte – m-a primit la Palatul prezidential, intr-un birou plin de carti si cu umorul lui nedezmintit., mi-a spus :"In opozitie, esti plin de speranta ; cand esti la guvernare nu mai ai nicio speranta!" Nu stiu dacă se referea la el sau la mine...", a scris Adrian Năstase pe blogul personal. 

Fostul premier a transmis, de asemenea, condoleanțe familiei și poporului israelian.

Shimon Peres, fost președinte al Israelului și laureat la Premiului Nobel pentru Pace, a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani. Numeroși șefi de stat și de guvern și-au anunțat prezența la funeraliile fostului președinte israelian care vor avea loc vineri la cimitirul de pe Muntele Hertzl din Ierusalim.

Conform presei israeliene, și-au anunțat deja prezența președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și secretarul de stat, John Kerry. De asemenea vor fi prezenți la Ierusalim candidata democrată la președinția SUA Hillary Clinton și soțul ei, fostul președinte american Bill Clinton.

Este așteptat, de asemenea, și Papa Francisc. La funeralii ar urma să ia parte totodată demnitari din Marea Britanie, Canada și alte state din America de Sud, Asia și Africa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel