Adrian Năstase: Îl înțeleg pe Băsescu

adrian-nastase2
adrian-nastase2

Fostul premier Adrian Năstase înțelege reacția președintelui Traian Băsescu de joi seara, de la Digi24, punând-o pe seama rezultatelor referendumului din 2011, care i-au creat șefului statului sentimente de disperare și furie.

”În ceea ce mă privește, eu voi considera, din acest moment,  după publicarea rezultatelor recensământului, că trebuie să vorbim numai despre 'FOSTUL președinte al României, Traian Băsescu'”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Adrian Năstase a semnat un contract păgubos cu firma Bechetel pentru a putea fi primit la Casa Albă. Tot el l-a acuzat pe social-democrat de ”furt prin lege” în cazurile Petrom și Rompetrol.

Năstase răspunde că vizitele efectuate la Casa Albă, dintre care una înaintea semnării contractului cu Bechtel, nu au avut nicio legătură cu firma americană din domeniul ingineriei și construcțiilor. În ceea ce privește Petrom, explică Năstase, a existat un memorandum semnat cu Banca Mondială ce includea angajamentul internațional al României de privatizare a Petrom. Fostul premier amintește că Traian Băsescu a fost cel care a promulgat Legea 89/2005 pentru aprobarea OUG 118 din 2003 privind reglementarea datoriilor Rompetrol.

”Nu cred că mai trebuie să comentez această intervenție publică a fostului președinte ce poate avea ca efect subminarea poziției externe a premierului (“el are nevoie de ani  să ajungă un premier măcar acceptabil”) sau situația ministrului de externe care trebuie sa plece luni la Moscova. Sunt convins însă ca membrii guvernului dar și reprezentanții USL vor da o replică pe măsură”, conchide Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel