Adrian Năstase, foc și pară pe un scriitor ieșean

Adrian Năstase reacționează dur după ce scriitorul ieșean Liviu Antonesei critică prezența directorului ICR, Radu Boroianu, la lansarea unui album cu hărțile Mării Negre, coordonat de fostul premier.

"Există o categorie de personaje pe care le-am detestat si le detest in continuare. Personaje actionând in subterane, roase de invidie, cu frustări , purtându-si si vărsându-si veninul peste tot, nemultumite de viata, preocupate de coterii, sterile, incapabile de a construi – chiar gresind. Se numesc pe ei insisi intelectuali, eventual „intelectualii lui Băsescu" sau intelectualii lui Soros". Totul le miroase urât. Sunt „judecătorii societătii", ai celorlalti, hotărând din Turnul de fildes, ce si cine este „bun pentru România" sau „curat pentru România".

O mare parte din lumea lor este formată din gângănii, hiene, sacali, oengisti fară de tară, păsări migratoare ale lumii globalizate. O lume formată, in realitate, din mercenari ai unor grupuri de interese, ciugulind pe la diverse mese", a scris Adrian Năstase pe blogul său, subliniind că Liviu Antonesei face parte dintre ei. 

În continuare, fostul premier oferă o motivație a celor scrise mai sus, relatând ce anume a susținut acesta în legătură cu lansarea albumului Atlasul Mării Negre.

„ICR spală cadavre politice?!

Liviu Antonesei
În imagine, îl aveți pe dl Radu Boroianu, directorul ICR, la standul ICR de la Bookfest, lansându-l pe imensul autor Adrian Năstase. Nu știu dacă este una dintre cărțile scrise în închisoare sau memoriile din închisoare, scrise la ieșire. Ceea ce știu însă este că misiunea ICR este exportul culturii românești în străinătate. Am mari dubii că străinii sunt interesați de mărfuri expirate! Ca fost ambasador, cred că Dl RB trebuia să știe ce se face și ce nu e face. Cum la prima conferință a sa de presă în calitatea sa de director al ICR l-a invitat pe Nicolae Breban, ca acesta să-și regleze conturile cu lumea culturală românească, încep să mă tem că dl RB nu știe mereu ce face..."

Adrian Năstase conchide că Liviu Antonesei, "ca un adevărat "intelectual"", se pronunță în legătură cu un volum superb, care "are nu doar valoare culturală ci si valoare politică, in contextul actual", însă "nu stie despre ce e vorba, nu stie ce utilitate are volumul dar il deranjeajă că ICR si presedintele său, Radu Boroianu, nu continuă să promoveze măgari pictati cu svastica pe cur".

În plus, fostul premier semnalează că la lansarea albumului pe care l-a coordonat împreună cu Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului Hărtilor Vechi, a participat și Gheorghe Magheru, director general în MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel