Adrian Năstase: Eu am introdus numărul 112 în România

Adrian Năstase: Eu am introdus numărul 112 în România
Adrian Năstase: Eu am introdus numărul 112 în România

Adrian Năstase, premier al României între 2000 şi 2004, a amintit că el a introdus numărul unic 112 în România. Pe 11 februarie, s-a sărbătorit Ziua Europeană a Numărului Unic 112.

"Numărul unic 112 pentru apelurile de urgență în rețelele de telefonie publică, rețelele de telefonie digitale cu sisteme integrate și serviciile de telefonie mobilă din România a fost introdus prin Hotărârea de guvern nr 617 din 27 iunie 2001 (Hotărârea privind Sistemul național unic pentru apeluri de urgență). Ulterior, prin Ordonanța guvernului nr 18 din 24 ianuarie 2002, a fost reglementată funcționarea acestui sistem național  (ordonanța a fost aprobată prin legea 398 din 14 iunie 2002).  După intrarea României în Uniunea Europeană, a fost nevoie de anumite ajustări pentru a se face pe deplin compatibil sistemul din România cu sistemul european al apelurilor de urgență.

Această inițiativa am formulat-o, în 2001, în cadrul guvernului, după o vizită în Statele Unite, unde am văzut, într-o situație concretă, cum funcționează sistemul 911. În România, la acea vreme, existau tot felul de numere de telefon speciale, fie pentru pompieri, fie pentru urgențe medicale sau pentru poliție sau…

Realizarea unui sistem integrat, național, unic a reprezentat un câștig important pentru persoanele în suferință, pentru bătrâni dar și pentru victimile unor accidente. O componentă a unei societăți civilizate.

Așa încât, sper că atunci când reușiți a ieșiți dintr-o situație critică, sunând la 112, să va reamintiți și lucrurile bune ale guvernului pe care l-am condus", a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel