Adrian Năstase, după ultimul discurs prezidențial al lui Obama: Ceea ce m-a frapat...

Fostul premier Adrian Năstase comentează, într-o postare pe blogul personal, în legătură cu ultimul discurs al lui Barack Obam în calitate de președinte al SUA, susținut ieri în fața americanilor, și mărturisește că a fost frapat de o coincidență. 

”Discursul de adio al lui Obama

A fost un show extraordinar. Cu un public de fani care au aplaudat aproape continuu. O iesire din scena spectaculoasa. Un discurs despre realizari si neimpliniri dar mai ales un discurs despre democratie. Multimiri pentru familie si colaboratori. Privind retrospectiv pare evident ca timp de opt ani presedintele Obama nu a fost foarte preocupat de zona noastra, lasand „controlul" catre vicepresedintele Biden si Victoria Nuland. Sigur, erau numeroase alte prioritati de politica externa.

Ceea ce m-a frapat astazi a fost insa coincidenta intre anuntul ambasadei SUA de la Bucuresti care „incuraja" cele trei branse al statului roman sa continue lupta anti-coruptie si si actiunile in zona democratiei si tema centrala a discursului lui Obama, despre democratie, ca o avertizare pentru ceea ce s-ar putea intampla in America sub noul regim, Trump!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

Miercuri, cu doar câteva zile înainte să predea ştafeta succesorului său, Donald Trump, preşedintele american Barack Obama s-a adresat pentru ultima oară americanilor, în tradiţionalul discurs de rămas-bun la finalul a opt ani de mandat. Barack Obama  le-a spus americanilor că lasă ţara mai puternică şi mai prosperă decât în urmă cu opt ani, chiar dacă mai sunt multe lucruri de îmbunătăţit. Şi le-a cerut americanilor să vegheze permanent la starea democraţiei lor.

Detaliind provocările cu care se confruntă America, Obama s-a referit la diviziunile rasiale, economice și politice, pe care le-a descris drept amenințări la adresa democrației. "Inimile noastre trebuie să se schimbe. Nu înțelegi cu adevărat o persoană până nu privești lucrurile din perspectiva sa, până nu te pui în pielea sa",a spus primul președinte afro-american al SUA.

Citește și: Ambasada SUA, mesaj către Guvern și Parlament. Continuați...

Tot ieri, Ambasada SUA la București a transmis un mesaj ferm către Guvernul condus de Sorin Grindeanu și îndeamnă la continuarea luptei anticorupție.

"Îi îndemnăm pe toți reprezentanții ramurilor executivă, legislativă și judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea conducerii și instituțiilor României", se arată în comunicatul Ambasadei SUA la București.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel