Adrian Năstase, cuvinte dureroase. 'Țara supraviețuiește doar în cuvinte. Am pierdut totul'

Ignoră pericolele până când izbucnește criza. Pace fără onoare. Țara supraviețuiește doar în cuvinte. Am pierdut totul. Este doar vina noastră. 

Aceste este tabloul ultimei postări a fostului premier Adrian Năstase. 

"Cum se conduce o țară" este titlul ultimei postări a fostului premier Adrian Năstase, precizând că  "Philip Freeman a publicat, recent, o selecție – cu acest titlu – din lucrările lui Marcus Tullius Cicero, pentru a servi drept ghid "liderilor moderni". Versiunea română a fost realizată la Editura Rao, cuvântul-înainte fiind semnat de George Maior". 

Adrian Năstase scrie: "Cicero a avut o biografie complicată. El a fost chestor, apoi consul al Republicii. Ulterior, a fost marginalizat în Senat, a scris despre politică, despre stat, despre conducători. Nu l-a iubit pe Cezar dar a sperat în Octavian și în Marc Antoniu – care, însă, l-au condamnat la moarte. Cu oarecare tristețe, după exilarea sa din Italia, el scria: "Cei cumpătați acționează cu întârziere și ignoră pericolele, până când izbucnește criza. Acești oameni acționează anevoios și sunt dornici să accepte pacea fără onoare, însă tocmai inacțiunea îi face să le piardă pe amândouă". O constatare și pentru timpuri recente...". 

Dan Șova, la DNA. Este URMĂRIT PENAL

"În opinia lui, "viziunea noastră este cea care trebuie să rămână constantă, nu vorbele". Compromisul în politică este necesar – credea el – doar pentru a evita războiul, tirania, certurile inutile. Credința lui Cicero era aceea că "acela care încearcă să guverneze o țară prin frică este nebun. Căci, oricât ar încerca un tiran să răstălmăcească legile și să înăbușe spiritul libertății, mai devreme sau mai târziu, acesta se va manifesta și mai intens prin manifestări publice violente sau la cabinele de vot"", continuă Adrian Năstase. 

Fostul premier scrie: "Concluzia sa este însă tristă – "acum republica noastră arată ca un superb tablou îngălbenit de vreme... Țara noastră supraviețuiește doar în cuvinte, nu mai există nimic palpabil. Am pierdut totul. Și vina este în întregime a noastră"".

Conchide: "Publicitate...". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel