Dan Șova, la DNA. Este URMĂRIT PENAL. Prima reacție

Dan Șova, fostul ministru al Transporturilor, este urmărit penal. Vestea i-a fost dată, în urmă cu puțin timp, de către procurorii DNA. 

Dan Șova trebuie să dea explicații în legătură cu un contract de consultanţă pe care firma sa de avocatură l-a avut la modernizarea societăţii Turceni.

Adrian Năstase, cuvinte dureroase. 'Țara supraviețuiește doar în cuvinte. Am pierdut totul'

ANAF a sesizat, în 2012, DNA în privinţa senatorului PSD, Dan Şova, cu privire la scandalul Rovinari-Turceni. Cele două societăţi ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta. ANAF a făcut controale la unităţile miniere şi energetice din Gorj, ultimul finalizându-se în decembrie la SNL Oltenia. Rapoartele celor trei controale, care vizează perioada 2007-2009, au fost înaintate DNA pentru continuarea cercetărilor, inspectorii ANAF descoperind nereguli legate de cheltuirea ilegală a zeci de milioane de lei.

Fost membru al PMP, REVOLTAT. Schimb de replici Sebastian Lăzăroiu-Adrian Papahagi

Senatorul PSD, Dan Şova, declara, în 24 iunie, că fosta sa firmă, "Şova şi asociaţii", a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective.

Prima reacție a lui Dan Șova

"Este vorba despre un dosar în legătură cu contractele de la Rovinari și Turceni. Domnii procurori ne-au adus la cunoștință care sunt nelămuririle", a spus Dan Șova, care a precizat că va aduce lămuriri pentru ceea ce procurorii au găsit neînregulă. 

Întrebat fiind despre onorariul său, Dan Șova a precizat: "A fost un onorariu de 1-2% din ceea ce firma a obținut efectiv. (...) "Selecția firmei a fost transparentă. Nu s-a pus problema unei presiuni politice. Procurorii vor să înțeleagă cum s-au încheiat aceste trei contracte pentru că exista un contract cadru. E o practică obișnuită încheierea unor astfel de dosare".  El a subliniat că dosarul nu are nicio legătură cu premierul Victor Ponta: "Nu s-a pomenit numele lui Victor Ponta".

Acuzația este de complicitate la abuz în serviciu. "Sunt suspect în dosar", a spus Dan Șova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel