Adrian Năstase: "Țara lui 'bă", la 25 de ani de la alegerile din 20 mai 1990

La 25 de ani de la primele alegeri libere din 20 mai, 1990, cunoscute ca alegerile din Duminica  Orbului, fostul premier, Adrian Năstase,  afirmă, într-o postare pe blog că s-au schimbat multe lucruri, dar, din păcate, unele nu în bine.

"Cererea si oferta in politică si in divertisment se intâlnesc tot mai jos. In politică, după plecarea lui Traian Băsescu, sunt unele sanse de redresare. Din păcate, procesele de manelizare, cancanurile, derizoriul, creează o presiune care se va regăsi in disputele electorale viitoare, a scris Adrian Năstase pe blog.

"Emisiunile de tip „Vacanta mare" si „Las Fierbinti" reprezintă o formă de drog administrat zilnic si care generează dependentă. Temele de tip „elodia" abundă. Ce pot invăta cei tineri din aceste emisiuni?

CNA este ocupat cu propriile sale scandaluri si si-a pierdut autoritatea in a decide obiectiv.

Pamfletul a devenit o modalitate de a injura, de a insulta sau de a calomnia fară să existe responsabilitate.

Citește și: Primele alegeri în România postcomunistă. 25 de ani de la alegerile din "Duminica Orbului"

Modalitatea de a fi popular in comunicare a ajuns să insemne să te adresezi complice telespectatorilor sau unor interlocutori imaginari, mângâindu-i amical pe crestet sau certându-i cu formula „bă". Formulă care inlocuieste, tot mai des, variantele „dumneavoastră", „domnule", stimate coleg", „prietene", „excelentă". La limită, poti intra, fără să vrei, intr-o altă emisiune, in categoria „dragilor".

Se formează o nouă limbă, cum ar spune Orwell, compusă din expresii de genul „suntem in regim de breaking news" (nu e vorba de un nou regim politic), „informatia momentului" fiind, de fiecare dată, „incendiară", „halucinantă", „incredibilă", „senzatională", „controversată", desi ea s-ar putea să „vă afecteze emotional" ( de aceea uitati-vă cu mai multă atentie), „prognosticul" fiind „rezervat", mai ales in cazul accidentelor soldate cu răni „incompatibile cu viata'. Oricum, aflăm, in fiecare zi, „totul" si cu „exactitate" de la reporteri de teren.

Astăzi, se implinesc 25 de ani de la alegerile din 20 mai 1990. S-au schimbat multe lucruri. Din păcate, unele nu in bine", a scris fostul premier pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel