Adrian Năstase, întâlnire cu diplomaţi din 40 de ţări

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Adrian Năstase a participat la ediţia XXV a „Cursurilor Internaționale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomați”, eveniment cu prilejul căruia a avut ocazia să discute cu diplomaţi din 40 de ţări.  

"Ieri, am participat, la Braşov, la a XXV-a ediție a „Cursurilor Internaționale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomați”. Am vrut să-mi respect angajamentul de a fi prezent şi la ediţia din acest an, cu atat mai mult cu cât, în calitate de ministru de externe, am inaugurat aceste cursuri, la începutul anilor ’90.

Anul acesta a fost o participare record – au venit, la Braşov, tineri diplomaţi din vreo 40 de ţări. Momentul inaugural l-a reprezentat şi în acest an, vizita la mormântul lui Titulescu din Scheii Braşovului", a povestit Adrian Năstase pe pagina sa de socializare.

Tema prelegerii mele a fost „Titulescu si Marea Unire”

"Am vorbit despre rolul lui Titulescu in negocierea si semnarea Tratatului de la Trianon, dar şi în efortul de consolidare a rezultatelor tratatelor de pace în anii care au urmat. Le-am detaliat istoria proceselor legate de optanţii unguri, reluarea relaţiilor diplomatice cu Uniunea Sovietică, chestiunea reparaţiilor de razboi, legăturile cu ţările Antantei, etc. Iar apoi am raspuns la unele întrebări.  La sfârşitul programului, fiecare dintre cursanţi va primi un exemplar în engleză din cartea lui Titulescu „Politica externă a României”, republicată recent de Fundaţia noastră.

Şi as vrea sa va mai relatez un fapt – recent, la Paris, la dezbaterea organizată de revista „Politique internationale”, m-a abordat o doamnă care mi-a spus ca este ambasadoarea Armeniei în Franţa şi că a participat, în urmă cu mai mulţi ani, la Braşov, la cursurile Titulescu! Era foarte mândră de lucrul asta…", a relatat Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel