Acord Brexit. UE, discuții cu Marea Britanie. Donald Tusk: Nu va fi renegociat

Donald Tusk
Donald Tusk

Uniunea Europeană este deschisă la discuții în ceea ce privește viitorul relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, dar Acordul Brexit nu va fi renegociat, a declarat vineri Donald Tusk, președintele Consiliului European, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

Problema ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar a fost discutată vineri, în a doua zi a summitului UE desfășurat la Bruxelles.

„Suntem deschiși la discuții în ceea ce privește Declarația comună privind viitorul relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană dacă poziția Marii Britanii se va schimba, dar Acordul de retragere nu va fi renegociat", a declarat Donald Tusk.

De asemenea, Donald Tusk a vorbit despre viitoarele relații cu Marea Britanie și a declarat că se lucrează și la măsurile ce vor fi luate în scenariul producerii unui Brexit fără Acord.

„Așteptăm cu interes să lucrăm cu viitorul prim-ministru al Marii Britanii", a declarat Donald Tusk, menționând că Uniunea Europeană dorește evitarea unui Brexit dezordonat și dorește să păstreze o relație cât mai apropiată cu Marea Britanie.

Vezi și: Iohannis zice că a luat „foarte în serios" laudele lui Tusk și Juncker

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel