A murit generalul Iulian Vlad. Adrian Năstase: Una din figurile cele mai interesante

Adrian Năstase este de părere că generalul Iulian Vlad, care a decedat sâmbătă, a fost unul dintre cei care au crezut că interesele statului român trebuie protejate și în timpul comunismului. 

Fostul premier spune că l-a cunoscut pe general după 1989, care pe lângă greșeli, a avut și merite incontestabile. 

"A murit generalul Iulian Vlad, una din figurile cele mai interesante, dar si cele mai discrete, din peisajul public romanesc. L-am respectat si am respectat eforturile pe care le-a facut pentru a tempera situatia din tara inainte de ’89 si de a asigura apararea intereselor tarii la incheierea Războiului Rece. L-am intalnit după 1989. Am avut mai multe intalniri si i-am ascultat cu mult interes părerile. Venea, in ultimii ani, si la dezbaterile de la Fundatia Titulescu sau la lansările mele de carte. In perioada cât am fost la Jilava, a avut cuvinte de imbarbatare pentru sotia mea.

A facut parte dintre cei care au crezut ca interesele statului roman trebuie protejate si in timpul comunismului. Poate că a si gresit. El sau cei cu care a lucrat. Dar viata fiecaruia dintre noi trebuie judecată, cred, după ce rămâne atunci cand se se pun impreuna lucrurile bune si cele rele. Este important ca rezultatul sa fie peste linie. Romania nu s-a transformat in poligonul de incercare al Europei si de redesenare a sferelor de influenta, in 1989, datorită câtorva apărători ai ei. Printre acestia, eu il asez si pe generalul Iulian Vlad. Timpul va arata mai clar contributia lui.

Iar cine nu a gresit să arunce, primul, piatra," a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel