EXCLUSIV  234 de milioane de euro pentru universitățile acreditate din România. Clarificări din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației a participat joi la conferința DC Media Group “Rolul învățământului superior românesc în Spațiul European al Învățământului Superior și Cercetării Științifice”, iar cu această ocazie a vorbit despre viitoarele surse de finanțare de care vor beneficia universitățile acreditate din România.

În deschiderea conferinței, în care s-a discutat despre viitorul învățământului superior românesc, a intervenit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a făcut referire la sursele de finanțare pentru universitățile din România și nevoia de digitalizare a învățământului românesc.

234 de milioane de euro pentru digitalizarea universităților

Ministrul Educaţiei a venit cu unele clarificări asupra ghidului pentru PNRR, în valoare de 234 de milioane de euro, pentru digitalizarea universităţilor. Sorin Cîmpeanu a menţionat că cel puţin 60 de universităţi vor beneficia de proiecte pentru digitalizare, în valoare de minimum 2 milioane de euro și a enumerat criteriile de eligibilitate care vor face diferența în cadrul acordării finanțării.

”Am publicat anunțul de consultare a ghidului și de lansare a apelului pentru digitalizarea proceselor din universități, un apel în valoare de 234 de milioane de euro, în urma căruia cel puțin 60 de universități sunt eligibile, toate universitățile acreditate, diferențierea făcându-se doar la nivel de punctaj, grad de încredere ridicat, standard sau limitat. Nu vor putea participa universitățile care nu sunt acreditate. Proiectele vor fi de la 2 milioane de euro în sus, în funcție de dimensiunea universității. Selecția urmează să se facă până la sfârșitul lunii iunie”, a declarat ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a ținut să mulțumească rectorilor celor 10 universități românești care au fost selecționate în cadrul rețelei de universități europene și care au câștigat apelurile de finanțare din anii 2019-2020, reușind astfel să contribuie la o integrare mult mai bună a universităților românești în spațiul european al învățământului superior și al cercetării.

”Am vrut să vă dau câteva informații în timp real despre apelul si ordonanța de astăzi. Lucrurile sunt însă mult mai multe. Este vorba de pachetul legislativ care va trebui să fie disponibil în consultare publică cât mai curând. E vorba de legile educației, un proiect, o propunere ca bază de plecare a acestor legi care să ia în considerare punerea în text legislativ a concluziilor dezbaterilor care au avut loc de mulți ani în cadrul proiectului ”România Educată”, a concluzionat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel