1 Decembrie. Plumb: Ne vor frânge unul câte unul

Rovana Plumb
Descriere foto: Rovana Plumb

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne actul cel mai important al istoriei româneşti şi a istoriei poporului român şi reprezintă împlinirea idealului nostru de a trăi liber într-un singur stat naţional unitar, transmite ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Tot ce suntem astăzi, ca naţiune, ca ţară, ca popor, datorăm unor predecesori vizionari, patrioţi, unor oameni a căror conştiinţă faţă de România ar fi trebuit să fie un model pentru noi toţi, cei din prezent. Regele Ferdinand I al României şi Regina Maria, Alexandru Vaida Voievod, Vasile Goldiş, Octavian Goga sunt doar o parte din personalităţile care au contribuit decisiv la Marea Unire. Mă înclin în faţa lor cu respect şi admiraţie!", a scris Rovana Plumb pe Facebook.

Ea a îndemnat clasa politică să fie unită, pentru a asigura stabilitatea ţării, în caz contrar "ne vor frânge unul câte unul".

"Mi-aş dori mult ca şi azi, la 100 de ani de la momentul 1918, întreaga clasă politică să fie unită pentru a asigura stabilitatea ţării. Haideţi să fim români patrioţi, înainte de a fi oameni politici! Istoria ne demonstrează că numai când am fost uniţi am făcut lucruri măreţe. Şi nu mă refer doar la momentul 1918, ci şi la aderarea României la NATO, în anul 2004, precum şi la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, în anul 2007. Dacă vom fi separaţi, ne vor frânge unul câte unul. Dacă vom fi uniţi, nimic nu ne va putea sta în cale. Doar aşa putem oferi românilor siguranţa şi încrederea de care au nevoie pentru a trăi, a munci şi a se dezvolta în această ţară minunată. Vă urez, dragi români, la mulţi ani! Şi să fiţi mândri de ţara în care v-aţi născut şi trăiţi! La mulţi ani, România!", a mai notat ministrul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26