Grecia s-a prăbușit! "Este un dezastru total, este ca în iad aici"

Grecia este în colaps. Picajele sunt fără precedent în istorie, băncile au continuat să fie în cădere liberă, la fel și producția uzinelor, și cotațiile pe bursă.

Ziarul Financiar scrie că băncile grecești au sângerat atât de mult încât subsidiara turcească a National Bank of Greece, Finansbank, a ajuns să aibă o capitalizare de piaţă mai mare decât cea a companiei-mamă, acțiunile cotate la bursa de la Atena au picat cu până la 23% în primele ore de la tranzacționare, cel mai abrupt declin din istorie, producția uzinelor, care are o pondere de 10% în economie, a ajuns la cel mai redus nivel din istorie, bancnotele în circulație s-au dublat față de decembrie.

Sursa citată scrie că traderii de la Atena spun că piaţa nu a putut funcţiona bine din cauza multiplelor suspendări, provocate de picajul preţurilor. Ei se aşteaptă ca scăderile să continue în următoarele zile, după care situaţia de pe bursă se va calma. "Este un dezastru total, este ca în iad aici. Nu poţi avea o bursă funcţională dacă ai şi controale de capital. Mergem înainte, dar cu paşi mici şi rari", explică Stavros Kallinos, analist la Guardian Trust.

Analiştii se aşteaptă ca, din cauza efectelor restricţiilor de capital impuse de guvern pentru a-i împiedica pe greci să-şi scoată banii din bănci şi din ţară şi a jumătate de an de incertitudini legate de statutul ţării în zona euro, Grecia să reintre în recesiune anul acesta după o revenire de scurtă durată dintr-o perioadă de şase ani de contracţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel