Evoluție surprinzătoare a economiei Greciei în trimestrul doi din 2015

Economia Greciei a crescut surprinzător în trimestrul doi din 2015, potrivit informațiilor publicate, joi, de Oficiul Central de Statistică (ELSTAT), transmit Bloomberg și Reuters.

Potrivit surselor citate, economia Greciei a înregistrat un avans neașteptat de 0,8% în trimestrul doi din 2015, iar datele pentru primele trei luni au fost revizuite în creștere, scrie Agerpres.

Inițial, ESTAT anunțase reintrarea Greciei în recesiune în primul trimestru din 2015, în urma unui declin al PIB-ului de 0,2%, după o scădere de 0,4% în precedentele trei luni. Joi, datele au fost revizuite în sus, indicând o creștere zero a economiei în primele trei luni din acest an.

Ce previziuni aveau analiștii

Analiștii intervievați de Bloomberg se așteptau la un declin al PIB-ului Greciei de 0,5% în trimestrul doi din 2015, în urma recentelor rapoarte care indicau un declin al activității economice și a temerilor privind ieșirea Greciei din zona euro.

Turbulențele au forțat Guvernul de la Atena să impună restricții asupra mișcărilor de capital, pentru a preveni retragerile masive din depozitele băncilor elene.

În ritm anual, economia Greciei a înregistrat un avans de 1,%, în trimestrul doi din 2015, comparativ cu o expansiune de 1,5% în perioada similară din 2014.

Vineri, Eurostat va publica datele privind evoluția economiilor din UE în trimestrul doi din 2015, analiștii estimând un avans al zonei euro de 0,4%.

În 2014, economia a ieșit din recesiunea care a durat șase ani, înregistrând un avans de 0,8%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel