Bărbaţi, reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant încercând să mituiască poliţişti

Doi bărbaţi au fost reţinuţi sâmbătă după ce au fost prinşi în flagrant încercând să mituiască cu suma de 500 de euro membrii unui echipaj de poliţie pentru a opri cercetările într-un dosar penal întocmit anterior pe numele unuia dintre ei, pentru infracţiuni la regimul rutier, se precizează într-un comunicat remis de Serviciul Bacău al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

a avut loc în baza denunţurilor formulate de poliţiştii cărora li se promiseseră banii. Conform denunţătorilor, în timpul unui control în trafic, efectuat în dimineaţa zilei de vineri, 12 februarie, în localitatea Corbasca, au încercat să oprească un autoturism care avea numere de înmatriculare de Germania, expirate din decembrie 2015.

'Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al agenţilor de poliţie şi a fost urmărit, reuşindu-se oprirea şi imobilizarea sa. La efectuarea verificărilor s-a constatat că D.G.I. nu deţine nici permis de conducere, sens în care a fost condus la sediul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni pentru continuarea cercetărilor.

Pe traseul până la secţia de poliţie, D.G.I. a încercat în mod repetat să le ofere bani şi bunuri celor doi agenţi de poliţie pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa', se precizează în comunicatul de presă remis de DGA. Potrivit documentului, ulterior, la sediul poliţiei şi-a făcut apariţia şi viitorul socru al şoferului, care a abordat un poliţist şi în mod repetat, ar fi încercat să-i ofere bunuri şi sume cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru a distruge actele procesului verbal de constatare a infracţiunilor şi a-l scăpa pe ginerele său de dosar.

Fiind refuzat, a mers la şeful secţiei de poliţie rurală Răcăciuni şi i-a promis şi acestuia bunuri şi suma de 500 de euro pentru a opri cercetările. Poliţiştii au făcut denunţ la DGA, care a fost înaintat la parchet, dispunându-se organizarea flagrantului. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel