Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie. Robert Cazanciuc: Din PĂCATE...

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Robert Cazanciuc a scris un mesaj dur pe rețelele de socializare, de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie.

"Nu trebuie să fii economist ca să te preocupe valoarea salariului minim pe economie. Salariul minim este măsura sărăciei sau bogăției unui popor, a priceperii sau nepriceperii guvernanților.

Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului pe care legea permite angajatorilor să o acorde unui salariat.

Primele țări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia și Noua Zeelandă, la sfârșitul secolului al XIX-lea. În prezent, salariul minim pe economie este fixat în peste 90% din țările lumii", a scris Robert Cazanciuc pe pagina de Facebook.

Numărul total de salariați în România

"În România, în 2019, numărul total de salariați a fost 5.631.757, din care 24%, adică 1.370.232, erau plătiți cu salariul minim brut pe economie.

Astăzi, de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie pot să spun că guvernele PSD au fost permanent preocupate de un nivel de trai bun pentru români, luând măsuri benefice cu efect pe termen lung. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine. Pentru aceasta este însă nevoie de guvernanți pricepuți, care să înțeleagă mecanismele economice, care să aibă multă bună voință de a face ceva pentru români.

Din păcate, România nu are în acest moment un astfel de guvern. Dar întotdeauna lucrurile pot fi îndreptate", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel