Ziua Jandarmeriei. Astăzi împlinește 169 de ani VIDEO

Nicolae Ionescu / 03 apr 2019 / 08:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Jandarmeria Română împlinește astăzi 169 de ani de existență. Vor avea loc o serie de manifestări.

Jandarmeria Română împlinește astăzi 169 de ani de la înființare.  În 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc și a semnat actul de înfiinţare a Jandarmeriei: "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".

Cu această ocazie, vor fi organizate mai multe manifestări printre care organizarea unui simpozion cu tema ,,Tradiţia şi istoria Jandarmeriei Călăraşi", defilarea gărzii de onoare şi a detaşamentelor militare, organizarea unor puncte de informare unde va fi prezentată tehnica din dotarea jandarmilor călărăşeni și exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Citește și: Cristi Borcea, la spital. Care este starea de sănătate: 'Se simțea foarte rău''

Nistor Man, deținut politic, mărturisiri dureroase din închisorile comuniste: "Prețuiam libertatea mai mult decât viața" - INTERVIU

Suntem la Liceul Tehnologic Special nr. 3, curtea este plina de copii minunați si speciali, atmosfera este, de asemenea, extraordinară! Ce sa mai... Vă invităm să urmăriți o activitate specială, într-o zi specială: 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Publicată de Jandarmeria Română pe Marţi, 2 aprilie 2019

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26