Zimbabwe. Mugabe, în arest la domiciliu, păzit de armată

Președintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, soția sa Grace și două personalități-cheie ale formațiunii sale politice G40 sunt în arest la domiciliu la reședința lui Mugabe din Harare. Liderul de 93 de ani insistă asupra faptului că vrea să își încheie mandatul prezidențial, a spus o sursă citată de Reuters. 

Miniștrii de cabinet Jonathan Moyo și Saviour Kasukuwere sunt alături de Mogabe după ce  au fugit la reședința președintelui, după ce casele lor au fost atacate de trupe în lovitura de marți seară. 

În pofida aparențelor, armata a asigurat că intervenția sa nu a fost o "lovitură militară împotriva guvernului" și că operațiunea este îndreptată împotriva anturajului lui Robert Mugabe, în vârsta de 93 de ani. Intrarea în scenă a armatei se joacă pe fondul luptei pentru succesiunea celui mai longeviv lider în exercițiu al planetei, notează agenția de presă franceză.

Președintele Mugabe a declarat că este reținut la domiciliu de către militari, într-o convorbire telefonică purtată cu omologul său sud-african Jacob Zuma, a informat Pretoria. Uniunea Africană (UA) a denunțat ceea ce pare a fi o lovitură de stat, cerând "imediat restabilirea ordinii constituționale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel