Ce TREBUIE să vezi înainte de alegerile prezidențiale din 2014-VIDEO

“Zi că-ți place” este un film care prezintă o realitate dură, dar cât se poate de adevărată despre o țară frumoasă căreia – în campanii electorale – i se promit multe și i se oferă prea puține lucruri.

[caption id="attachment_408974" align="aligncenter" width="584"] Meda Victor, actrița care reprezintă România în filmul "Zi că-ți place"[/caption]

Nume grele din lumea cinematografiei românești și-au unit forțele și au pus bazele unui film de excepție. Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru au spus povestea nespusă a politicii și a multiplelor sale fețe. Avanpremiera peliculei ”Zi că-ți place” a avut loc joi seară la Cinema Studio din Capitală, iar sala a fost plină de oameni dornici să vadă un episod special de politică. Filmul este o adaptare după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau. Regizorul Cornel Mihalache a preluat textul lui Valentin Nicolau şi l-a transformat într-un docufiction. Acesta din urmă a folosit şi înregistrări din arhiva Televiziunii Române cu cei care au candidat la Preşedinţie în ultimii 25 de ani.

Valentin Nicolau, povestea din spatele ”Zi că-ți place”

”Orice text are o istorie. Este scris în noaptea în care am stat încordat în fața televizorului – la fel ca mulți alți români. Se întâmpla în anul 2000, când la TVR 1 era emisiunea ”Ultima dezbatere a candidaților la Președinție. Țin minte că în acea noapte nu am dormit deloc și am produs acest text. L-am publicat destul de repede. Filmul ”Zi că-ți place” este mai mult decât un film, este un manifest. Este o provocare pentru toți cei prezenți aici pentru a merge să-și exprime votul nu cu mintea cea de pe urmă, ci cu o responsabilitate puternică. Trebuie să vă amintiți că politicienii nu au făcut altceva decât să violeze această țară frumoasă care este România”, a spus Valentin Nicolau pe scena de la Cinema Studio.

Piesa lui Valentin Nicolau. Câți președinți, atâtea caractere

De-a lungul timpului, la Președinție au candidat toate tipurile de oameni care nu au știut să ofere nimic bun țării, în afară de promisiuni. Piesa lui Valentin Nicolau este despre o femeie singură şi cinci candidaţi la "cucerirea" titlului de șef în stat. O emisiune electorală interminabilă şi o posibilă aventură cu fiecare dintre ei. Cinci încercări diferite de a poseda şi tot atâtea eşecuri.

În campania electorală, politicienii încearcă prin orice mijloace să câștige sufletele oamenilor pentru a prelua puterea timp de câțiva ani. În schimbul acestui ”serviciu”, poporul primește vorbe goale, fără ca nimeni să țină cont de nevoile reale ale oamenilor. În film, veți putea vedea mai multe tipuri de caractere ale policienilor care folosesc vorbe goale doar-doar vor ajunge "să violeze" România.

Românii care nu au putut ajunge joi, 9 ianuarie, la avanpremiera filmului ”Zi că-ți place” vor avea ocazia să vadă luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR 2, pelicula regizată de Cornel Mihalache. Cu siguranță, este un film care ar trebui urmărit cu atât mai mult cu cât anul 2014 este un an electoral, iar greșelile din trecut se pot repeta și ar fi păcat în cazul unei țări atât de frumoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel