Zgonea respinge Pactul pe Justiție propus de Antonescu

zgonea
zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, refuză să ia parte la o dezbatere parlamentară pe tema independenței justiției, cu atât mai puțin să semneze un pact între oameni politici pe acest subiect.

"Pentru ca Justiţia să fie independentă, atunci oamenii politici trebuie să vorbească din ce în ce mai puţin despre ea. O dezbatere şi un pact între oameni politici pe marginea independentei justiţiei, aşa cum propune Antonescu, ar însemna tocmai să tăiem din independenţa Justiţiei şi să îi punem o tutelă politica. Eu nu sunt de acord cu acest lucru", a scris Zgonea pe o rețea de socializare.

"Nu vreau sa avem o justiție cu adevărat independentă. Și dacă mai sunt derapaje, atunci magistrații, CSM-ul, celelalte instituții profesionale ale magistraților trebuie să ne spună acest lucru, nu președintele PNL", a adăugat Valeriu Zgonea.

Crin Antonescu a propus, vineri, o dezbatere în Parlament care să-i aibă ca invitați pe premierul Victor Ponta, președintele Traian Băsescu și pe decidenții din Justiție. Tot el a îndemnat la semnarea unui pact între politicieni pentru respectarea independenței acestei puteri în stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel