Zelenski, accident la Kiev. A fost o tentativă de asasinat? Momentele suspecte observate de ucraineni

Zelenski, accident la Kiev. A fost o tentativă de asasinat? Momentele suspecte observate de ucraineni / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski, accident la Kiev. A fost o tentativă de asasinat? Momentele suspecte observate de ucraineni / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Accidentul în care a fost implicat Volodimir Zelenski a fost o tentativă de asasinat?

Accidentul rutier din această noapte, în care a fost implicat președintele Volodimir Zelenski, a generat o mulțime de reacții în rândul ucrainenilor. După cum știți, în jurul miezului nopții de 15 septembrie, o mașină a izbit mai multe autoturisme din coloana oficială a șefului statului, lovind, printre altele, și mașina în care se afla politicianul. Din fericire, Zelenski nu a fost rănit, iar vinovatul accidentului a primit și el imediat toată asistența medicală necesară.

În tot acest timp, potrivit Telegraph, unii internauți au observat mai multe detalii suspecte suspecte care pot indica faptul că accidentul nu este unul întâmplător. Printre altele, ora coliziunii, care este inclusă în intervalul prevăzut de starea de asediu pe timp de noapte. Concret, la Kiev, starea de asediu ține de la ora 23:00 până la 5:00 și este o măsură instituită de către autorități acum câteva luni. În acest interval orar oamenii din capitala Ucrainei nu au voie să se afle pe străzi.

Mai multe semne de întrebare legate de accident

Noaptea trecută, Volodmir Zelenski se întorcea din regiunea Harkov, unde, în liderii Forțelor Armate ale Ucrainei au oferit premii pentru eliberarea orașului Izyum de sub ocupația rușilor și au comunicat cu oamenii de acolo. Mai mult decât atât, tradiționala adresare a lui Zelenski către națiune a fost aproape de două dimineața, ceea ce demonstrează programul neregulat al președintelui unui stat aflat în conflict.

Speculațiile nu au întârziat să apară. Ucrainenii au o mulțime de întrebări cu privire la bărbatul care conducea mașina care a intrat în autoturismul președintelui. Cineva se întreabă cum o mașină de pasageri ar putea lovi mai multe mașini simultan și, în același timp, să poată determina atât de precis în care se află Zelenski. Alții se întreabă de ce nu există reguli pentru unii oameni cu privire la starea de asediu. În orice caz, internauții recomandă verificarea cu atenție a vinovatului accidentului pentru a se afla dacă nu cumva a cooperat cu rușii. De asemenea, aceștia nu exclud opțiunea ca o tentativă de asasinat să fi îl fi avut drept țintă pe liderului ucrainean. Totuși, nu există o confirmare oficială a unor astfel de date.

Detalii despre accident

"La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehiculele din escorta lui", a declarat Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 01.22, (miercuri, 22.22 GMT), relatează Agerpres.

"Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă", a continuat acesta.

"Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului", a mai spus el, fără alte detalii.

În discursul său televizat de noapte, a cărei înregistrare video a fost publicată la scurt timp după accident, Volodimir Zelenski a indicat că se întorcea din regiunea Harkov, dând asigurări că "aproape întreaga regiune a fost eliberată" după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel