Zăcăminte Roșia Montană. Zăcămintele NU pot fi exploatate nici de statul român din cauza Guvernului Cioloș

Premierul Mihai Tudose spune că zăcămintele de la Roșia Montană nu mai pot fi exploatate nici măcar de statul român, după ce guvernul tehnocrat a trimis la UNESCO documentele pentru declararea zonei una protejată. 

Mihai Tudose spune că nu se mai poate face nici măcar o săpătură în zona Roșia Montană, indiferent de natura ei. Chiar dacă statul român și-ar dori să exploateze minereul aurifer în valoare de miliarde de euro, nu ar mai putea să o facă. Problema ar fi legată și de posibile măsuri de reducere a poluării în zonă, pentru că în perioada comunistă s-au realizat exploatări cu toxicitate. Toate acestea măsuri sunt blocate pentru că zona este declarată arie protejată. 

"Poate îl întrebați și pe domnul Cioloș, de ce în luna ianuarie, chiar îninate să plece, toată zona respectivă a fost declarată arie protejată natural și a trimis hârtiile pe la UNESCO. Adică, în traducere nu mai ai voie să sapi nici o gropiță după râme acolo. E arie protejată. Probabil va trebui să răspundă dânsul. El era șeful în acel moment, era șeful tehnocraților. El să-mi spună că habar nu a avut, lucru pe care eu tind să îl cred, că nu prea știa ce se întâmplă pe acolo, dar îl întrebăm și pe celebrul ministru de la Mediu de atunci. E greu până acceptă acea arie la UNESCO, apoi e aproape imposibil să o retragi. Eu vă spun că pe 4 ianuarie s-a făcut acest lucru. Vom încerca să retragem să scriem că nu ne mai menținem punctul de vedere. Dacă lucrurile rămân definitive, s-a închis. Acolo sunt zăcămintele noastre," a declarat Mihai Tudose la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel