WizzAir cargo pe banii guvernului Ungariei!

Guvernul Ungariei a decis achiziționarea unui avion cargo de la compania arabă Qatar Airways. Avionul lung, curier model Airbus 330 - 200 F, fabricat în anul 2014, cu o capacitate de transport de 70 de tone marfa şi o rază de acțiune de 7400 de km, a fost cumpărat de către Ministerul Afacerilor Externe şi al Comerțului din Ungaria.

UPDATE: Poziția oficială a companiei: "Wizz Air și guvernul maghiar sunt în discuții cu privire la operarea aeronavei iar dacă și când va fi finalizată o înțelegere, va exista un anunț în acest sens”.

Motivul oficial al achiziționării avionului a fost prezentat ca fiind necesitatea de transport manifestata pe timpul pandemiei de Covid-19. Guvernul a hotărât să fie operată aeronava de către compania low cost WIZZAIR deoarece, susține el, o companie civilă primeşte mai ușor aprobări de operare, survol, etc decât una militară! Practic este un alt ajutor mascat oferit de către guvernul ungar companiei low cost WizzAir aflată în proces de revenire după efectele crizei mondiale asupra aviației

În mod practic, compania maghiară testează intrarea ei pe piaţa de cargo europeană dominată de ruși în general datorită posesiei lor a celor mai mari avioane cargo, şi de companii precum DHL, UPC, etc. Alegerea avionului a fost făcută la insistenţele Airbus se pare argumentul oficial fiind posibilitatea piloţilor de a zbura atât Airbus 320 cât şi Airbus 330 fără costuri suplimentare licența lor fiind comună pe ambele modele de avioane ale producătorului francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel