Wimbledon 2022. Simona Halep - Kirsten Flipkens, turul II. Rezultat final, lacrimi la sfârşitul meciului

Foto Sonia Baciu / DC NEWS
Foto Sonia Baciu / DC NEWS

Simona Halep o înfruntă pe Kirsten Flipkens în turul II al turneului Wimbledon. 

Simona Halep a câştigat în două seturi cu belgianca Kristen Flipkens, scor 7-5, 6-4. La final, belgianca a izbucnit în lacrimi şi a salutat în mai multe rânduri mulţimea care o aplauda frenetic. În plus, Flipkens a sărutat iarba de la Wimbledon şi s-a putut citi pe buze cum i-a mulţumit Simonei Halep pentru meci. 

Kirsten Flipkens îşi încheie, astfel, cariera sportivă. 

"Sunt foarte emoţionată, e meciul meu de rămas bun. Faptul că îmi pot încheia cariera la simplu împotriva unei campioane ca Simona Halep e un vis devenit realitate. Întotdeauna Wimbledon va fi un loc special pentru mine, mă bucur că am putut să îmi iau la revedere aici, pe acest teren, împotriva unei mari campioane", a declarat Flipkens la finalul partidei. 

"Azi nu e despre meciul meu, ci despre ea. Mă bucur că am putut să joc ultimul meci pentru ea. Am vorbit în trecut despre asta, dar acum emoţia e mult mai mare. Am tremurat înaintea acestui meci, antrenorul meu poate confirma. Kirsten joacă foarte bine, e o campioană. Vreau să o felicit pentru întreaga carieră, ne va lipsi. Mult noroc în cele ce urmează!", a punctat şi Simona Halep. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens, setul II 

6 - 4 

5 - 4 

4 - 4 

3 - 4 

2 - 4 

1 - 4 

1 - 3 

0 - 3 

0 - 2 

0 - 1 

0 - 0 

Simona Halep - Kirsten Flipkens, setul I

5 - 7 

5 - 6 

5 - 5

4 - 5 

3 - 5 

2 - 5 

2 - 4 

2 - 3 

1 - 3 

1 - 2 

1 - 1 

1 - 0 

0 - 0 

Românca are 5-0 în meciurile directe.

Primul duel a avut loc în anul 2010, atunci când Simona a trecut cu scorul de 6-4, 6-0.

Au urmat apoi întâlnirile de la Fes (7-5, 6-4, în 2011), s-Hertogenbosch (6-4, 6-2, în 2013), Cincinnati (6-4, 6-2, în 2014) și US Open (6-0, 6-2, în anul 2016).

Simona Halep, primele declaraţii după victoria cu Muchova: Iubesc tenisul din nou

Simona Halep s-a calificat în turul II la Wimbledon, după ce a învins-o pe Karolina Muchova în două seturi, scor 6-3, 6-2. 

"Se simte minunat să fiu înapoi aici. Am amintiri grozave din 2019, e întotdeauna o plăcere să vin aici. Sunt fericită. Mă bucur mult că am câștigat acest meci pentru că ea e o adversară foarte dificilă, joacă grozav, așa că a fost destul de emoționant înainte de meci, dar acum vreau să mă bucur pentru că sunt foarte fericită de cum am jucat.

M-am chinuit destul de mult în ultimii ani, multe accidentări, nu prea aveam încredere cu tot ce s-a întâmplat în lume.

Nu a fost deloc ușor de gestionat, dar îi mulțumesc lui Patrick, antrenorului meu, pentru că a adus înapoi această dorință. Acum iubesc tenisul din nou, iubesc să fiu pe teren și iubesc să muncesc, ceea ce nu e foarte ușor", a spus Simona Halep la interviul de după meci, citată de Eurosport.

Halep îi dă lecții lui Patrick Mouratoglou la tenis de masă

Simona Halep se pregătește să lupte pentru titlul de campioană la Wimbledon 2022. Înainte de debutul pe iarba londoneză, a jucat un meci de tenis de masă cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Înainte de meciul din primul tur, Simona Halep, campioana de la Wimbledon în 2019, după ce a vorbit cu presa despre așteptările sale, l-a provocat pe antrenorul său Patrick Mouratoglou la tenis de masă.

După ce l-a învins fără drept de replică pe fostul antrenorul al Serenei Williams, ea a postat un scurt clip din meciul lor, tachinându-l în comentarii: „Cred că astăzi tu ești cel care are nevoie de coaching".

Mouratoglou a răspuns: „Am dat totul. Nu am regrete. Am dat peste un jucător mai bun".

Antrenorul francez a călătorit alături de Halep încă de la începutul sezonului pe zgură.

Fostul număr 1 mondial nu a reușit să impresioneze în sezonul de zgură din acest an. Cu toate acestea, s-a antrenat destul de intens pentru Grand Slam-ul pe iarbă, după ce a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros.

Halep și-a început sezonul pe iarbă cu turneul ATP 250 de la Birmingham. Acolo, ea și-a surclasat toate adversarele în două seturi, ajungând în semifinale, unde a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia.

Ulterior, jucătoarea de 30 de ani a pășit pe terenurile de iarbă în aer liber de la Bad Homburg Open. Dar, din păcate, a trebuit să renunțe la șansa de a mai bifa un titlul, din cauza unei accidentări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel