Wikileaks: Sfaturi vestimentare și de atitudine pentru agenții secreți ai CIA, la trecerea frontierelor

Conform ultimelor documente publicate, luni, de WikiLeaks, agenții CIA primeau sfaturi cum să-și mențină acoperirea la trecerera frontierelor când mergeau în misiuni în străinătate, astfel încât să nu trezească suspiciuni. 

Documentele din seria Wikileaks, publicate duminică, divulgă un cod vestimentar şi de atitudine de care spionii agenţiei de spionaj trebuie să ţină cont când pleacă în misiuni, în străinătate, respectiv o serie de sfaturi în vederea trecerii frontierelor şi evitării unui control aprofundat pe aeroporturi şi în posturi frontaliere.

Unele sunt evidente, ca de exemplu să nu cumpere un bilet de avion doar dus, cu numerar, cu o zi înainte de zbor sau să nu se îmbrace neglijent atunci când călătoresc cu un pașaport diplomatic.

De asemenea, este necesar să nu-şi dea de gol acoperirea. Pentru a argumenta, este dat exemplul unui agent CIA a cărui ținută "prea neîngrijită, care nu corespundea cu paşaportul diplomatic al deţinătorului", a provocat un control aprofundat. Mai mult, la controlul de pe aeroport, în bagajele sale s-au descoperit urme de explozivi.

Agentul a fost supus unui interogatoriu consolidat, însă şi-a păstrat acoperirea, afirmând că lucrează în domeniul luptei împotriva terorismului şi a putut să-şi continue călătoria. "O acoperire coerentă, bine învăţată şi plauzibilă este importantă pentru a evita aceste controale consolidate şi este obligatorie pentru a le trece", afirmă CIA.

Unul dintre documentele ce pot fi consultate la adresa https://wikileaks.org/cia-travel/, arată că CIA este îngrijorată de introducerea în Europa a controalelor biometrice pentru deţinătorii de paşapoarte americane, ceea ce ridică o "ameninţare de identificare" şi face mai dificilă călătoria agenţilor cu documente false.

"CIA a comis răpiri în state europene, inclusiv în Italia şi Suedia, sub administraţia Bush. Aceste ghiduri arată că, sub administraţia Obama, CIA intenţionează să continue să infiltreze frontierele Uniunii Europene şi să efectueze operaţiuni clandestine în state membre UE", scrie Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks.

Difuzarea acestor documente, duminică, este a doua într-o serie despre CIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel