Wikileaks: Diplomaţii SUA au scris despre huiduielile primite de Madonna la concertul de la Bucureşti

madonna-concert-bucuresti
madonna-concert-bucuresti

O notă publicată de Wikileaks şi semnată de ambasadorul Mark Gitenstein relatează că mulţi dintre cei 70.000 de participanţi la concertul Madonnei de la Bucureşti au huiduit-o pe aceasta când vedeta s-a oprit din cântat cerându-le românilor să nu mai discrimineze comunitatea romă.

Nota precizează că, potrivit unui ofiţer din cadrul ambasadei care se afla la concert, "huiduielile au fost gălăgioase şi extinse" în rândul mulţimii, formată în majoritate de tineri români cu vârste între de 20 şi 30 de ani. Diplomaţii au scris că reacţia mass-media a fost amestecată şi că un lider al romilor a fost citat spunând că atitudinea publicului a fost îngrijorătoare şi primitivă", deşi au fost mai frecvente în presă relatările despre "criticile românilor legat de faptul că Madonna şi-a băgat nasul unde au simţit ei că nu era cazul".

"Tonul superior, chiar agresiv (aşa cum se observă pe Youtube) i-a iritat fără îndoială pe români cărora nu le plac lecţiile despre discriminare - sau despre altceva - din partea străinilor. Reacţiile mulţimii au reflectat ambivalenţa românilor în problematica roma: îndrăgiţi ca muzicieni şi artişti dar altminteri priviţi cu neîncredere în cel mai bun caz sau discriminaţi, în cel mai rău caz", se arată în telegrama Wikileaks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel