Vremea a făcut ravagii. Zeci de intervenţii pentru salvarea oamenilor din calea viiturilor, în Prahova

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Zeci de intervenţii în judeţul Prahova după ploile torenţiale. 

În perioada 12 - 14 iunie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 83 misiuni, din care 38 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 39 urgenţe medicale şi şase activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii, 12 intervenţii la fenomene meteorologice, precum şi în alte 17 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc.

43 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 13 accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au fost transportate de urgenţă la spital.

Anexa unui restaurant din parcul Bucov a luat foc duminică dimineaţa, în jurul orei 04:30. La faţa locului au fost mobilizate operativ trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta într-o anexă (bucătărie) pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp cu pericol de propagare la o terasă acoperită (300 mp). Pompierii au reuşit să protejeze terasa, fără a fi afectată de flăcări. Salvatorii au scos 3 butelii, existând pericol major de producere a unor explozii. Se pare că focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un frigider.

Efectele codurilor meteorologice s-au resimţit în 7 localităţi, respectiv Câmpina, Breaza, Băneşti, Şoimari, Proviţa de Jos şi Cornu de Jos. Pompierii militari au intervenit vineri şi sâmbătă, cu motopompe după ce, din cauza ploilor torenţiale, patru curţi, opt locuinţe, trei beciuri dar şi o stradă au fost inundate.

Salvatorii au acţionat cu motopompe la o locuinţă în Soimari, la patru curţi, două beciuri şi trei locuinţe din Breaza, la patru locuinţe din satul Drăgăneasa din Proviţa de Jos, un beci la Băneşti, un alt beci şi o staţie de epurare la Câmpina, dar şi pentru scoaterea apei din subsolul unei pensiuni si un restaurant din Cornu de Jos.

Preventiv, la nivelul localităţilor Poienarii Burchii şi Şirna au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod roşu.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia, informează ISU Prahova.



RECOMANDĂRI:



Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel