Vrancea: Pesta porcină africană a fost confirmată la Homocea; porcii din focar au fost sacrificaţi

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată într-o gospodărie din comuna Homocea, autorităţile luând măsura sacrificării animalelor din focar şi plasării zonei sub supraveghere oficială, a informat, joi, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

"În data de 18.09.2019 a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane la doi porci dintr-o gospodărie situată în comuna Homocea, sat. Homocea, judeţul Vrancea. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Gospodăria din comuna Homocea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei", a precizat DSVSA Vrancea.

Potrivit sursei citate, pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie, un număr de 14 animale, proprietarii animalelor urmând a beneficia de despăgubiri, conform legii.

Acesta este al doilea focar de pestă porcină de la Homocea, după ce în toamna anului trecut un alt caz a fost înregistrat într-o gospodărie din satul Lespezi.

DSVSA Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Boala nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel