Vot prezidențiale diaspora - Orban: Au apărut mici situaţii în cazul înlocuirilor de delegaţi

Cu o zi înainte de alegerile prezidențiale 2019, premierul Ludovic Orban a anunțat că înlocuirea unor delegați în secțiile de votare din străinătate s-a făcut prea lent.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, la sediul MAE, că au apărut "mici situaţii" în privinţa înlocuirii delegaţilor la secţiile de votare din străinătate.

"Am fost la MAE ca să facem o evaluare a modului în care decurge procesul de votare la secţiile de votare din străinătate. (...) Din fericire, procesul decurge în bune condiţii. Au apărut mici situaţii, mi-a spus domnul ministru (Bogdan Aurescu - n.r.), legat de viteza foarte lentă de reacţie a Biroului electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care, neavând decât două şedinţe, Biroul electoral pentru secţiile din străinătate a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire", a declarat Orban, după întâlnirea avută cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a precizat că sâmbătă au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire a delegaţilor şi 113 de suplimentare. "Sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui birou electoral de secţii de votare", a spus prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel