Vot prezidențiale diaspora - Orban: Au apărut mici situaţii în cazul înlocuirilor de delegaţi

Cu o zi înainte de alegerile prezidențiale 2019, premierul Ludovic Orban a anunțat că înlocuirea unor delegați în secțiile de votare din străinătate s-a făcut prea lent.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, la sediul MAE, că au apărut "mici situaţii" în privinţa înlocuirii delegaţilor la secţiile de votare din străinătate.

"Am fost la MAE ca să facem o evaluare a modului în care decurge procesul de votare la secţiile de votare din străinătate. (...) Din fericire, procesul decurge în bune condiţii. Au apărut mici situaţii, mi-a spus domnul ministru (Bogdan Aurescu - n.r.), legat de viteza foarte lentă de reacţie a Biroului electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care, neavând decât două şedinţe, Biroul electoral pentru secţiile din străinătate a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire", a declarat Orban, după întâlnirea avută cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a precizat că sâmbătă au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire a delegaţilor şi 113 de suplimentare. "Sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui birou electoral de secţii de votare", a spus prim-ministrul.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26