Volodimir Zelensky, avertisment după incendiul de la centrala nucleară: Dacă este o explozie, se termină tot. SFÂRȘITUL Europei - VIDEO/ Incendiul, stins

Volodimir Zelensky, avertisment după incendiul de la centrala nucleară: Dacă este o explozie, se termină tot. SFÂRȘITUL Europei / Foto: Captură video Facebook Volodimir Zelensky
Volodimir Zelensky, avertisment după incendiul de la centrala nucleară: Dacă este o explozie, se termină tot. SFÂRȘITUL Europei / Foto: Captură video Facebook Volodimir Zelensky

Volodimir Zelensky a transmis un mesaj după incendiul de la centrala nucleară Energodar din Zaporijie.

UPDATE

Echipament esenţial de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse, iar nivelul radiaţiilor este neschimbat, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care a citat autorităţile locale de reglementare în domeniul nuclear, transmite Agerpres, citând Reuters.

AIEA a adăugat că Ucraina a anunţat că uzina, situată în sud-estul ţării, a fost bombardată în timpul nopţii.

"Autoritatea ucraineană de reglementare a anunţat că un incendiu la sit nu a afectat echipament 'esenţial' şi că personalul centralei ia măsuri de atenuare. Nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii la centrală", a menţionat AIEA.

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse, în plină invazie a Moscovei asupra acestei ţări. 

VEZI ȘI: Incendiu la centrala nucleară Energodar din Zaporijie în urma atacurilor forţelor ruse

Zelensky: Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei



"Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei", a continuat el.

"Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear", a adăugat preşedintele ucrainean.

"Sute de mii de oameni au suferit consecinţe (după Cernobîl), zeci de mii au fost evacuaţi. Rusia vrea să repete asta şi deja repetă asta", a afirmat Zelenski.

Centrala nucleară de la Zaporijie, cea mai mare din Europa



Potrivit Kievului, un bombardament al armatei ruse a lovit la primele ore ale zilei de vineri centrala nucleară de la Zaporijie, care are şase reactoare şi este cea mai mare din Europa.

Atacul a provocat un incendiu care a afectat o clădire pentru cursuri de formare şi un laborator, dar siguranţa nucleară este deocamdată asigurată, au spus autorităţile ucrainene.

Nivelurile de radioactivitate rămân nemodificate, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citând autoritatea de reglementare nucleară ucraineană.

Ucrainenii acuză trupele ruse că îi înpiedică să stingă incendiul de la centrala nucleară

Echipele de intervenţie au anunţat vineri că trupele ruse le împiedică să stingă un incendiu declanşat în urma unui bombardament asupra centralei de la Zaporijie, cea mai mare din Europa, informează AFP.

"Invadatorul nu permite unităţilor publice de salvare ucrainene să înceapă stingerea incendiului", au spus aceştia într-o declaraţie postată pe Facebook, adăugând că incidentul a afectat o o clădire pentru cursuri de formare şi un laborator şi că doar unul din cele şase reactoare ale centralei funcţionează în prezent.

Ulterior, echipele de intervenţie au anunţat că pompierii au putut să aibă acces la locul în care s-a declanşat incendiul de la centrala nucleară din Zaporijie, transmite vineri AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel