Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a depus o cerere de aderare „accelerată“ la NATO

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a depus cererea de aderare la NATO.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță despre semnarea și depunerea cererii privind aderarea accelerată la NATO. Într-un mesaj publicat de Președinția de la Kiev, Zelenski spune că, de facto, Ucraina s-a îndreptat deja spre NATO.

„De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina, reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-un proces care este în concordanță cu valoarea noastră în protejarea întregii noastre comunități. Într-o manieră accelerată. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a declarat el.

Amintim că, Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, conform Deschide.md.

Putin dă vina pe „anglo-saxoni“ pentru „sabotarea“ Nord Stream 1 și 2

Putin a acuzat Statele Unite și aliații săi că au sabotat conductele Nord Stream care circulă din Rusia către Europa.

„Sancțiunile nu au fost suficiente pentru anglo-saxoni: au trecut la sabotaj”, a spus Putin în timpul discursului său la ceremonia de anexare a teritoriilor ucrainene, care a avut loc la Moscova.

„Este greu de crezut, dar este un fapt că ei au organizat exploziile la gazoductele internaționale Nord Stream”, a adăugat el (citește continuarea AICI).

Ceremonie cu fast la Kremlin. Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor din Ucraina. "Vreau să fim auziți. Vor fi cetățeni ai Federației Ruse"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va anunța, într-un discurs oficial, anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. La eveniment sunt prezenți mai mulți lideri din Rusia, inclusiv Nicolae Patrușev, cel despre care se spune că este succesorul lui Putin. Nelipsit de la eveniment este și Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei. Totodată, în sala imensă în care Kremlinul a organizat această ceremonie a putut fi văzut și Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor.

Prezent este și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, dar și alți miniștri de top.

Vladimir Putin trebuia să își înceapă discursul la ora 15:00, dar întârzie. În Piața Roșie, cea mai cunoscută piață din Moscova, au fost amplasate televizoare uriașe pentru ca toți rușii să audă anunțul lui Putin.

În tot aceste timp, Rusia-1, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei, transmite în direct evenimentul și relatează despre faptul că această zi "este una foarte importantă pentru Rusia și pentru întreaga omenire. Toți ochii sunt ațintiți în aceste momente pe țara noastră". 

În sală, toți invitații au fost rugați să închidă telefoanele. Ceremonia are loc în Sala Sf. Gheorghe, o sală situată în Marele Palat Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel