Voiculescu: Băsescu a încălcat Constituția. Suspendarea lui, firească

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu este de părere că, în condițiile date chiar de către președintele Traian Băsescu, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui. Preşedintele fondator al Partidului Conservator susține că Traian Băsescu a încălcat Constituția, prin influențarea Justiţiei din România.

"Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: '(...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT'. 'Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!", a declarat Dan Voiculescu, potrivit Agerpres.

El susține că Traian Băsescu a încălcat articolul 1, alineatul 4 din Constituție cu privire la separarea puterilor în stat.

"În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei", a subliniat Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel