Vlad Plahotniuc, propunerea PD pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

Partidului Democrat din Moldova a decis să-l propună pe Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Reprezentanții PD urmează să meargă cu propunerea la la președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru a înainta noul candidat, potrivit  presei de peste Prut.

„Nu o să susținem guvernarea care se acoperă cu lozinci pro-europene. Ne vom preocupa de oameni, de acea majoritate a cetățenilor Moldovei care sunt aici în fața noastră. Voi sunteți vocea poporului. Și pentru că suntem într-un ajun de anul nou, noi colegii venim să vă spunem că în 2016 Moldova va renaște", a declarat Plahotniuc în fața unei mulțimi de protestatari adunați, miercuri, în fața Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

[citeste si]

Vlad Plahotniuc este considerat cel mai puternic oligarh din Republica Moldova, acesta fiind văzut de opinia publică drept omul care controlează o mare parte din instituțiile statului. Plahotniuc, al carui nume "figurează aproape în toate scandalurile de corupție din Moldova", după cum scria Deutsche Welle, a demisionat în vara anului trecut  din Parlamentul de la Chișinau, probabil "sub presiunea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova", potrivit editiei in limba romana a publicatiei germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel