Urmărește emisiunea live


Vlad Alexandrescu, informații despre demisia lui Nicușor Dan: Nu cred că se va întâmpla asta

Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România Vlad Alexandrescu nu crede că Nicuşor Dan se va răzgândi în privinţa demisiei sale din partid şi spune că, personal, lucrează la elaborarea unei doctrine, prin care să se depăşească falsă etichetare în conservatori şi progresişti a membrilor USR. 

"Nu cred că se va răzgândi, cred că Nicuşor Dan e un om foarte ferm, care are principii. El tot timpul a apărat această idee a nepoziţionării şi dacă ea nu va reveni cumva ca un principiu al partidului nici Nicuşor Dan nu va reveni asupra deciziei, a precizat Alexandrescu, la RFI, potrivit Agerpres.

Totodată, acesta şi-a exprimat regretul pentru decizia lui Nicuşor Dan. 

"Cred că Nicuşor Dan a avut un rol eroic în toţi aceşti din urmă zece ani, a contribuit enorm la coagularea unei opinii civice, întâi în Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, apoi în Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi după aceea a întemeiat acest nou partid pe scena politică - Uniunea Salvaţi România. Cred însă că lucrurile nu sunt complet jucate. Eu, personal, regret mult plecarea lui Nicuşor Dan şi vom vedea ce ne rezervă zilele următoare", a arătat senatorul USR. 

Totodată, el a anunţat că lucrează la "elaborarea unei doctrine, care să poată să configureze un set de valori şi un set de principii", care să fie asumat de toţi membrii USR. 

"Personal, cred că împărţirea în conservatori şi progresişti nu este o împărţire exactă în rândul membrilor USR, în sensul că acestea două mi se par mai degrabă nişte etichete decât că desenează două opinii diferite. Dincolo de câteva credinţe care cred că pot fi numărate la degetele unei mâini, cred că toţi oamenii ăştia au foarte multe lucruri în comun, foarte multe valori în comun şi lucrez în interiorul partidului la elaborarea unei doctrine, care să poată să configureze un set de valori şi un set de principii, pe care să-l putem cu toţii asuma, astfel încât să evităm clivajul acesta progresişti şi conservatori, pe baza unei doctrine care să promoveze în primul rând libertatea ca principiu fundamental, libertatea de iniţiativă, libertatea antreprenorială, libertatea în inovaţie şi cercetare şi, în sfârşit, libertatea în creaţia artistică.

Acesta ar fi de fapt un set minimal de valori, care, laolaltă cu principii legate de egalitatea de şanse, de eradicarea sărăciei din România, de posibilitatea acordată tuturor de a beneficia de învăţământul gratuit, să poată forma o bază unitară a partidului, o bază de valori pe baza căreia să depăşim această falsă etichetare în conservatori şi progresişti", a explicat Alexandrescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel