Vizită Papa Francisc la Șumuleu. Consiliul Judeţean a dotat cu echipamente Serviciul Salvamont

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a achiziţionat mai multe echipamente individuale, tărgi şi telefoane prin satelit care au fost predate, vineri, Serviciului Salvamont, acestea urmând să fie folosite, dacă situaţia o va impune, în timpul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc. 

Predarea echipamentelor a avut loc în faţa clădirii Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, unde a fost prezentată şi o scurtă demonstraţie a salvatorilor montani, la care au asistat mai mulţi elevi, dar şi preşedintele CJ, Borboly Csaba. Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al CJ Harghita, Fekete Ors, a declarat că echipamentele primite sunt foarte importante, atât hainele pentru salvatori, cât şi tărgile, rucsacurile, echipamentele de comunicare sau telefoanele prin satelit.

Acestea vor fi folosite pentru prima dată cu ocazia vizitei Papei la Şumuleu Ciuc, unde vor fi pregătiţi să intervină minim 65 de salvatori montani din judeţ. 'Cererea minimă a fost, din partea SPP, să participăm cu minim 60 de oameni, în Harghita suntem peste 80 şi încercăm să facem în aşa fel încât să fim prezenţi şi la vizita Papei, atâţi cât ne-au cerut, cât şi în alte zone din judeţ unde vor fi prezenţi mulţi turişti şi se poate întâmpla orice.

Ne aşteptăm la foarte mulţi pelerini, foarte mulţi turişti şi ne aşteptăm la foarte multe evenimente neplăcute, din păcate, aşa cum se întâmplă şi la Rusalii, de aceea trebuie să fim peste tot', a spus Fekete Ors. Salvamontiştii harghiteni vor constitui echipe mixte cu Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi vor acţiona pentru acordarea primului ajutor pelerinilor sau turiştilor care vor avea nevoie.

Un număr de 110.000 de persoane s-au înscris online să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, dar organizatorii îi aşteaptă şi pe cei care nu s-au înregistrat şi care vor avea locuri special amenajate. Suveranul Pontif va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai - 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va veni pe 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, acolo unde are loc, în fiecare an, marele pelerinaj de Rusaliile catolice, care se va desfăşura, în acest an, la o săptămână după vizita papală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel