Visarion Alexa: Când doi monahi se întâlnesc se salută într-un mod minunat

Visarion Alexa / Foto Facebook
Visarion Alexa / Foto Facebook

Părintele Visarion Alexa a vorbit despre o contradicție uriașă.

„Forțează un pic inima ta să mai primească în ea un om căci, cu fiecare om pentru care te rogi, te asemeni lui Dumnezeu mai mult.

Ortodocșii cred că Dumnezeu a făcut omul după Chipul şi asemănarea Lui, adică El a pus Ceva în noi, ceva care ne face diferiți de animale. A pus în noi Însușirile Sale şi ne cheamă să le cultivăm astfel încât să devenim asemeni Lui. Îndumnezeirea omului este toată bogăția Ortodoxiei. Iisus este Omul Suprem care a devenit Dumnezeu, deși era Dumnezeu s-a smerit atât de mult încât a încăput într-un om, s-a ascuns într-un om care a trecut prin tot procesul dezvoltării sprirituale. El anticipează viitorul nostru. El înviază din morți şi trupul Lui este atât de perfect încât este eliberat de toate constrângerile materiale.

Puneți dumneavoastră alături de această chemare, de această Înălțime la care ne cheamă El- INDUMNEZEIREA- o zi din viata noastră, zbaterile noastre de zi cu zi şi veţi realiza cam pe unde ne aflăm și la ce renunțăm.

E o contradicție atât de uriașă...

Aici se vede puterea făpturii întunecate asupra minții noastre. Aici se vede cum strâmbă mintea noastră şi o întoarce făcându-l pe om să creadă în tot felul de concepții despre viață, în tot felul de filosofii, horoscoape, zodii ş.a.m.d.

DRAGOSTEA LUI SE FACE DRAGOSTEA NOASTRĂ!

Nimic nu ne aseamănă cu Dumnezeu mai mult decât dragostea, după cum Apostolul Pavel o spune: "Dragostea nu cade niciodată!"

Când doi monahi se întâlnesc se salută într-un mod minunat: "Roagă-te pentru mine!"

Altfel spus: Forțează un pic inima ta să mai primească în ea un om, căci cu fiecare om pentru care te rogi, te asemeni lui Dumnezeu mai mult.

Aşteptăm de la oameni dovezi de iubire, avem mari pretenţii şi ne întristăm profund când ni se pare că omul nu ne arată, prin cuvinte sau daruri, iubirea lui, însă vreau tare mult să puneţi în inima dumneavoastră cuvântul acesta:

"Nu există dovadă mai mare de iubire faţă de un om decât a-l prinde în rugăciunea ta!", a scris, miercuri, Visarion Alexa pe contul său de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel